A köztéri reklámokkal foglalkozó Clear Channel hajléktalanokat lát el infókkal digitális hirdetőfelületein Stockholmban. Az akció lényege, hogy tél idején az adott digitális kijelzőhöz legközelebb elérhető hajléktalanszállóról vagy ideiglenes befogadóhelyről jelennek meg információk az aktuális időjárásjelentés mellett.

Köztéri reklám digitális display
Köztéri reklám digitális display

 

Amikor a hőmérséklet eléri a mínusz 7 °C fokot, Stockholm városa az egyházakkal és a nonprofit szervezetekkel együtt sürgősségi menedéket nyit meg azok számára, akik nem tartoznak a szociális szolgáltatásokhoz. A menedékhelyekről szóló információk azonban nem érik el a hajléktalanokat.

A Clear Channel ezért digitális hirdetőtáblákat ad át, hogy dinamikus infókat használva adatokat töltsenek fel, mint például a hőmérséklet, az idő és az időjárás. A hirdetőtáblák a legközelebbi nyílt menedékhez irányítják az embereket, amikor a brutál hideg beköszönt.

A projekten a Weber Shandwick-i Ügynökség dolgozott a Clear Channel-el. Céljuk, hogy erőfeszítéseket Svédország más városaiba is terjesszék. Reméljük, hogy az ötlet az egész világon szárnyra kap.

Köztéri reklám digitális display
Köztéri reklám digitális display

orig: adage.com

Messenger Chatmodul