Fotózás

TÁRGYFOTÓ, TERMÉKFOTÓ, PORTRÉFOTÓ, ÉTELFOTÓ.

 

 

Mi az igazán jó reklámfotó titka?

HIÁNYA GÁTOL AZ ÉRTÉKESÍTÉSBEN …

A jó fotó lenyűgöző, elmond mindent a termékedről, érzéseket generál, emlékeket hoz elő.

A termékfotó beszédes. Lehet a legváltozatosabb szövegezésű hirdetés, szórólap, webes megjelenés, a fotó helyettesíthetetlen eszköze bármilyen reklámmegjelenésnek.

Óriási ereje van, felkorbácsolja az érzelmeket, vásárlásra ösztönöz, jó irányba befolyásol. Gondolj bele: mi a legmeghatározóbb döntés a vevők zöménél? Ha a vásárló a katalógusban, szórólapon, egy weboldalon olyan termékfotót lát, ami érzelmeket ad, az elindítja a fantáziáját … szinte már magáénak is érzi a kínálatban szereplő terméket.

Hmmm, ebben a ruhában nagyon jól mutatnék …
Ez gusztusos, én is megkóstolnám …
Mit szólnának a barátaim, ha ezzel a telefonnal jelennék meg …
Hű, de szép lámpa, pont ilyet szeretnék a nappalimba …

 

Ital reklámfotó

 

De mi történik akkor, ha a fotók nem beszédesek, nem lenyűgözőek, nem indítják el a képzeletet?

Az bizony kevesebb vásárlót és a termékedtől való elfordulást eredményezi. Megéri pár ezer forinton fukarkodni, hogy akár több százezer forintos veszteséged legyen?
A profi termékfotó pótolhatatlan.

Tégy egy próbát: vedd elő utoljára készített szórólapodat, prospektusodat, vagy nézd meg weboldalad képes tartalmát.

Hogy tetszenek a benne lévő fotók? Lenyűgözőnek találod? Van benne “spiritusz”, amivel érzelmeket tudsz okozni? Biztos, hogy a legjobb szögből és fényekkel van elkészítve? Rögtön felismered, vagy gondolkozni kell rajta, hogy mit is ábrázol?
Mit érzel, ha úgy tekintesz rá, mintha most látnád először?

 

Műtermi reklámfotózás virágüzlet promóciójához.

 

Több elégedett vásárló, nagyobb profit!

TAKARÉKOSKODJ IDŐDDEL …

A rossz minőségű, gyenge termékfotó = elpazarolt idő és kidobott pénz.

Nem megfelelő beállítás, rossz fények, rossz kompozíció, nem színhű felvételek; mind mind csökkentik céged és terméked piaci megítélését, nem beszélve a konkurencia egekig történő szárnyalásáról.

Te értesz ahhoz, amit kínálsz: kiváló telefonok, profi szerszámok, ízletes ételek, csinos ruhák, vonzó ékszerek, világszínvonalú elektronikai berendezések …

Miért tennéd ki magad annak az idegörlő feladatnak, hogy felszerelés, tudás, tapasztalat nélkül nekiállj fotókat készíteni az egyébként kiváló termékedről, szolgáltatásodról? Azt az időt fordíthatod céged további felvirágoztatására is. Nem jobban megéri?

A rossz termékfotó rontja vállalkozásod imázsát!

A jó termékfotó segít eladni …
A jó tárgyfotó arányos, színhű …
A jó ételfotó ínycsiklandozó …
A jó illusztrációfotó több vevőt generál …
A jó reklámfotó a leghatásosabb eszköz a konkurencia legyőzésében …

A jó fotó pótolhatatlan eszköz bármilyen reklámmegjelenésben!

 

Jóga szórólap: fotózás, grafikai terv, nyomtatás 2.000 pld-ban.

 

 

Hasznos tudnivalók, információk

Mekkora méretű tárgyakat tudunk fotózni?
Általában azokat a termékeket, amelyek egy tárgyasztalon elférnek, azaz kb. 50-60 cm-es kiterjedésűek. Pl. gombostűtől a monitor méretéig. Természetesen nagyobb tárgyak fotózását a megrendelő igénye szerint külső helyszínen is el tudjuk végezni. Ekkor mobil stúdióberendezést használunk.

Milyen felbontásban adjuk át a képeket? Webre készülő képeket kb. 15×10 cm, 72 dpi-ben, nyomdai megjelenéshez minimum 10×15 cm, 300 dpi-ben. Óriásplakátra a plakát méretéhez igazodva, 1:10-ben, 4-600 dpi-ben.

Kiegészítő szolgáltatások. Sok esetben szükség van további utómunkákra, hogy a termék valóban a legjobb formáját mutassa.

Melyek ezek?

Retusálás: óhatatlanul kerülhetnek apró szöszök, oda nem illő árnyékok/csillanások a felvételre, ezeket el kell tüntetni. Amennyiben nálunk rendeled fotóidat, a retusálás benne van a fotózás árában. Ha pl. egy régi, megkopott, papírképet szeretnél feljavíttatni, annak költsége kb. 500-2.000 Ft + áfa összegbe kerül. Azonban ennél magasabb is lehet az ár, ha túl karcos, szennyezett a felvétel.
Patholás, azaz kihátterezés: webre, de egyéb nyomdai megjelenés esetén is a termék szebb képet mutathat, ha a hátteret eltüntetjük. Ennek ára:kb. 200-800 Ft + áfa/kép
Színegyensúly beállítása: a fotókat RAW formátumban készítjük. Ez olyan fileformátumot jelent, ami az adott kép nyers képinformációit tartalmazza, melyet a fényképezőgép szoftvere még nem dolgozott fel, azaz tovább alakítható a színegyensúly és színhőmérséklet is.
Élesítés: bizonyos szoftverek képesek utólagos élesítést végrehajtani a képeken, azonban ezzel csínyján kell bánni, mert túlélesítésnél lehet, hogy nem marad életszerű a tárgy. Erre nincs különleges szabály; van egy jól bevált módszerünk, mellyel még az “éppen elég” kategóriában maradhatunk.
Stúdiónkon kívül is fotózunk? Igen! Nagyobb – esetleg mozdíthatatlan – tárgyak, termékek, vagy ételek fotózása esetén óhatatlanul ki kell mennünk mobil eszközökkel a helyszínre. Ennek alapdíja Bp. és környéke területén: 5.0000 Ft + áfa

Ha MENŐ VEVŐ vagy, akkor nagyobb megrendelés esetén a kiszállásért nem kérünk pénzt.


REFERENCIA MUNKÁINK

 • 9karakter ételfotózás
  ÉTELFOTÓZÁS
 • Reklámfotózás, Albertfalvai Cérnázó
  KREATÍV REKLÁMFOTÓZÁS
 • Alpine céges portfólió fotózás
  ALPINE - céges portfólió fotózás
 • BIZSU- és ÉKSZERFOTÓZÁS
 • Céges portré fotózás
  Alpine céges portré fotózás

Az árakról

Minden fotós feladat más jellegű, hiszen a fotózandó termék, tárgy, étel egyedi beállításokat, fényeket kíván, ezért munkadíjaink minden esetben egyedi kalkulációt igényelnek.

Tájékoztató, példákon alapuló díjainkról alább tájékozódhatsz!

Fél napos (kb. 4-5 óra) fotózási munka, mely kb. 40 termék fotózása, egyszerű, homogén háttér előtt:
45.000 Ft + áfa

4 óra budapesti, külső helyszínen történő ételfotózás, 25 db kép, egyedi enteriőrrel:
40.000 Ft + áfa

Budapest külső helyszín – BNV-Industria kiállítás – 3 napos eseményfotózás, melyben illusztráció és termékfotók (150-200 db) készültek:
120.000 Ft + áfa

Ruházati termékek (40 db) stúdiónkban történő fotózása, homogén háttér előtt:
45.000 Ft + áfa

Csillogó, több textúrával rendelkező termékek (15 db bőr-és fémszíjas óra) készült képek, stúdiónkban történő
fotózása:
39.000 Ft + áfa

Díjaink kialakításában az elsődleges szempont, hogy tökéletes termékfotókat adjunk át megrendelőinknek, ezért nem számít, hogy hány beállításból érjük el azt.

Minden esetben kérj egyedi, csak neked szóló ajánlatot!

FONTOS!

Mindent online tudsz intézni. Anyagot küldeni mammutmail-lel, wetransfer-rel javasoljuk. ( www.mammutmail.com ; www.wetransfer.comCsatlakozz hozzánk! Légy “MENŐ VEVŐ (Ők azok, akik folyamatosan megbíznak bennünket) nekik nagyobb, akár több ezres nyomdai tételeket is ingyenesen szállítunk.

 

Messenger Chatmodul